Za razliko od mikrodermabrazije se pri tem načinu ne uporablja abrazivnih glav, temveč vakuumska ročica z različnimi sesalnimi glavami (v kompletu je skupno 9 različnih nastavkov). Tako se hkrati v kombinaciji z vakuumsko funkcijo.na kožo aplicira hidrogenirana voda in/ali še do tri različne tekočine s serumi. Vakuum poskrbi za večji  pretoku hranil, kisika, oligoelementov in lastnih encimov v tkivu, kar poskrbi za stabilnejšo strukturo vlaken(kolagen) ter tonus obraznih mišic. Vse to skupaj pa pripelje do tega, da je koža bolj gladka in napeta.

 

S tem načinom obravnave dosežemo naslednje pozitivne učinke:

 

  • čiščenje kože
  • piling
  • odstranitev odmrlih celic
  • hidracijo kože(do 1/3 večja navlaženost kože)

 

Istočasno lahko izvajamo kemični in mehanski piling, čiščenje kože(površinsko in globinsko), vlaženje kože ter stimulacijo tkiva.  S to večstopenjsko tehnologijo je možno s kože popolnoma odstraniti stare in poškodovane kožne celice, toksine, odvečni keratin, ogrce, kožne odpadke ter ostalo nečistočo. Primerna za vse tipe kož in kožnih stanj, z njo pa je mogoče rešiti vse težave s kožo: od aken, dehidracije, preobčutljivosti, rosaceje in psoriaze, staranja, gub, UV-poškodb, reliefnih nepravilnosti do hiperpigmentacije in še česa.

 

Pri neproblematični in dokaj zdravi koži je učinek viden že po prvi obravnavi. Pri problematični koži pa je potrebno opraviti več tretmajev v krajšem časovnem intervalu ali vsaj 1-krat mesečno. 

 

Nega z napravo Aquaclean Elite 5v1 popolnoma varna in  ne povzroča iritacij, kontraindikacij ali alergij. Za celostno nego obraza pa ima naprava zraven na volje še naslednje funkcije:

 

  • Pršenje(osvežitev kože)
  • Ultrazvok(povečanje oksigenacije kože in tvorbo kolagena, boljša prekrvavitev in sprostitev mišic ter večja prepustnost kože, kar pripomore k izboljšanju delovanja krem ali losjonov, ki se uporabljajo med obravnavo)
  • Radiofrekvenca(segrevanje tkiva, odpiranje por, očiščenje bezgavk, izboljšanje finih linij in gub, obnavljanje elastičnosti kože in izboljšanje konture obraza)
  • Hladno-toplo kladivce(pomiritev kože)